Последователни затъмнения ще бъдат видими за по-голямата част от САЩ тази пролет – слабо лунно затъмнение

...
Последователни затъмнения ще бъдат видими за по-голямата част от САЩ тази пролет – слабо лунно затъмнение
Коментари Харесай

Слабо лунно затъмнение, което се случва преди пълното слънчево затъмнение през април

Последователни затъмнения ще бъдат забележими за по-голямата част от САЩ тази пролет – едва лунно затъмнение ще бъде последвано две седмици по-късно от огромния край на цялостно слънчево затъмнение.

Докато цялостното слънчево затъмнение на 8 април ще бъде очевидно в 14 щата и елементи от Мексико и Канада, полусенково лунно затъмнение ще бъде очевидно в Северна и Южна Америка на 25 март.

Според астрономите на НАСА, лунните затъмнения постоянно се случват в границите на няколко седмици, преди или след слънчево затъмнение.

От нощта на 24 март до ранните часове на 25 март, доста едва или полусянка лунно затъмнение ще се вижда в Съединени американски щати, до момента в който Луната минава през външната част на сянката на Земята.

Лунното затъмнение в полусянка предизвиква леко понижаване на яркостта на Луната и в случай че не знаете по кое време да погледнете, може даже да го пропуснете.

Ако погледнете Луната рано през нощта и по-късно още веднъж по-късно към среднощ на 25 март, ще видите разликата в яркостта.

Изобр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР